?

Log in

No account? Create an account
52 boeken in 52 weken - My (non)exciting life

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

March 9th, 2011


Previous Entry Share Next Entry
02:52 pm - 52 boeken in 52 weken
Ik post dit hier bij gebrek aan ergens anders om het te 'publiceren'.

52 boeken in 52 weken.

Ik heb nu 52 boeken gelezen in 52 weken. Het totaal aantal gelezen pagina's is 14016, wat neerkomt op 269 pagina's per boek gemiddeld. Het dikste boek wat ik heb gelezen heb was Until I find you – John Irving (860 p), het dunste was een prentenboekje The giving tree – Shel Silverstein (64 p).

Het eerste boek dat ik las was Playing with the grown-ups – Sophie Dahl, de laatste was Midori by Moonlight – Wendy Nelson Tokunaga.

Deze boeken zijn grofweg in 5 categorieën te verdelen. Chicklit, Engelstalige literatuur, Nederlandstalige literatuur, non-fictie en jeugd-boeken. Van deze 4 categorieen heb ik het meeste Engelse literatuur (19) gelezen, daarna kinderboeken (12), non-fictie (8), Nederlandse literatuur (8) en het minst (gelukkig) chicklit (5). Nou zijn een groot aantal van de gelezen kinderboeken boeken die je zowel bij de C-categorie van de bibliotheek als de volwassen afdeling kunt vinden, dus vandaar ook dat dit zo'n grote categorie is.

De beste boeken die ik heb gelezen zijn Until I find you – John Irving, American Wife – Curtis Sittenfeld (sowieso één van mijn favorietste schrijvers), The Romance Reader – Pearl Abraham en The Catcher in the Rye – J.D. Salinger. De slechtste was met stip Toets 2 om door te gaan – Manon Albers, die had ik zonder de achterkant te lezen meegenomen uit de bieb en bleek een verzameling van columns uit de Vriendin te zijn. Verschrikkelijk.

Ik heb een groot aantal zogenaamde boeken-die-je-gelezen-moet-hebben gelezen onder deze 52 boeken, waarvan ik van de meeste ook erg blij ben dat ik ze heb gelezen. The Catcher in the Rye is hier natuurlijk een voorbeeld van, maar ook To Kill a Mockingbird, Hersenschimmen, De kleine blonde dood, Alice's adventure in wonderland and through the looking glass en The Old Man and the Sea.

Nu nog een aantal statistieken. Van de 52 boeken waren 22 origineel in het Engels, 14 origineel in het Nederlands, 14 vertaald uit het Engels en 2 vertaald uit het Duits. Ik denk altijd dat ik haast geen vertalingen lees, maar toch zijn het er stiekem een hele hoop. Dit kan ik wel weer verklaren doordat ik bijna al mijn boeken in de bieb haal, en ze daar vaak geen Engelse versie hebben, vooral van jeugd-boeken. Toch vind ik dat dit percentage nog wel een stuk mag worden teruggebracht, minder vertalingen lezen dus.

Ik heb van de 52 boeken 32 uit de bibliotheek gehaald, 17 heb ik zelf en 3 heb ik geleend. De langste tijd tussen twee gelezen boeken in was 47 dagen tussen 27/10 en 13/12. Ik kan dit wel verklaren, in deze tijd moest ik namelijk een boek uitlezen voor mijn studie die ik niet leuk vond, en mocht van mezelf dus niets ander lezen. Heel vervelend, heb het boek ook niet uitgekregen. De beste week was tussen 02/10 en 09/10, toen heb ik 5 boeken gelezen. Van de boeken die ik heb gelezen zijn 31 geschreven door vrouwen en 21 door mannen. Dit verbaasde me wel, want ik dacht altijd dat ik veel meer boeken geschreven door vrouwen las, maar het ligt toch nog wel tamelijk dicht bij elkaar.

In zo'n samenvatting als dit moet je ook verwachtingen uitspreken. De doelstelling voor volgend jaar is 60 boeken in 52 weken, ik heb nu ook een aantal keren een maand niet gelezen dus als ik consequent door blijf lezen moet dit zeker haalbaar zijn. Ook wil ik proberen de verhouding literatuur omhoog te brengen, in het begin van het project heb ik erg veel column-bundels gelezen, waardoor ik nog vrij veel non-fictie heb gelezen, waar ik normaal toch niet zo van ben. Wel ben ik van plan alsnog veel jeugdliteratuur te lezen, omdat ik dit gewoon een hele mooie categorie vind. Maar van die jeugdliteratuur het liefst wel meer in de originele taal, minder vertalingen.

(3 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:sawna
Date:March 9th, 2011 02:53 pm (UTC)
(Link)
Interessant :) Wat goed zeg, 52... ik lees elke dag maar kom (mijn studieboeken niet meegeteld natuurlijk) slechts op 30 :/ Maar 5 per week, wtf :o Hele dagen gelezen ofzo?
[User Picture]
From:ichigochan
Date:March 9th, 2011 02:58 pm (UTC)
(Link)
Nee, absoluut geen hele dagen, ik lees best wel snel en heel veel in die uurtjes tussendoor. Studieboeken heb ik ook niet meegeteld, behalve romans voor literatuurvakken.
[User Picture]
From:ichigochan
Date:March 9th, 2011 02:59 pm (UTC)
(Link)
Ow trouwens, toen die ene week met 5 boeken heb ik wel hele dagen gelezen, soms ben je ff in de mood.

> Go to Top
LiveJournal.com